Concerten

 

Heerl’k Kerst 2017

Op zaterdag 9 december was het weer de jaarlijkse Heerl’k Kerst. Een Kerstmarkt met allerlei kraampjes en activiteiten.
Een onderdeel van de Kerstmarkt zijn de optredens van diverse koren en muziek gezelschappen in dorpshuis De Schalm.
Dit jaar was ook Concordia van de partij en het leek ons leuk om dat samen te doen met het kinderkoor De Suite Kids onder leiding van Martine v/d Kar.
Dat dit een goede keuze is geweest bleek niet alleen uit het enthousiasme van de leden zelf, maar zeker ook uit de vele reactie van bezoekers die het korte concert hebben bijgewoond.
Het geheel was optreden met een grote diversiteit aan liederen en prachtige contrasten.
De frêle kinderstemmen versus de warme klanken van een mannenkoor.
Het repertoire van het mannenkoor bestond uit Kerstnummers in verschillende talen zoals het Duitse ‘Es ist ein Ros’ entsprungen’,  het Franse ‘Il est né le divin Enfant’ en het prachtige Poolse nummer ‘Gdy sie Christus rodzi’. Het repertoire van het kinderkoor was eigentijds, mooie teksten met een boodschap voor de hedendaagse wereld.
De gezamenlijke nummers aan het eind van het optreden vormden een feestje voor de zangers, maar zeker ook voor de bezoekers. Met de nummers ‘Santa Claus is coming to town’ en ‘Felice Navidad’ werd een leuk optreden beëindigd wat onderstreept werd door een geweldig applaus van de bezoekers.
De foto geeft een beeld van de koren tijdens de voorbereiding.

Wanneer u het filmpje van het nummer ‘Santa Claus is coming to town’ bekijkt en beluistert zult u ervaren dat 15 kinderstemmen zich niet weg laten drukken door 25 mannenstemmen,