Eerdere concerten

Op de pagina vindt u een informatie over eerder uitgevoerde concerten of andere optredens van mannenkoor Concordia

Heerl’k Kerst 2017

Op zaterdag 9 december was het weer de jaarlijkse Heerl’k Kerst. Een Kerstmarkt met allerlei kraampjes en activiteiten.
Een onderdeel van de Kerstmarkt zijn de optredens van diverse koren en muziek gezelschappen in dorpshuis De Schalm.
Dit jaar was ook Concordia van de partij en het leek ons leuk om dat samen te doen met het kinderkoor De Suite Kids onder leiding van Martine v/d Kar.
Dat dit een goede keuze is geweest bleek niet alleen uit het enthousiasme van de leden zelf, maar zeker ook uit de vele reactie van bezoekers die het korte concert hebben bijgewoond.
Het geheel was optreden met een grote diversiteit aan liederen en prachtige contrasten.
De frêle kinderstemmen versus de warme klanken van een mannenkoor.
Het repertoire van het mannenkoor bestond uit Kerstnummers in verschillende talen zoals het Duitse ‘Es ist ein Ros’ entsprungen’,  het Franse ‘Il est né le divin Enfant’ en het prachtige Poolse nummer ‘Gdy sie Christus rodzi’. Het repertoire van het kinderkoor was eigentijds, mooie teksten met een boodschap voor de hedendaagse wereld.
De gezamenlijke nummers aan het eind van het optreden vormden een feestje voor de zangers, maar zeker ook voor de bezoekers. Met de nummers ‘Santa Claus is coming to town’ en ‘Felice Navidad’ werd een leuk optreden beëindigd wat onderstreept werd door een geweldig applaus van de bezoekers.
De foto geeft een beeld van de koren tijdens de voorbereiding.

Najaarsconcert ToonKunst Koor Breda

Op zondag 6 november 2016 heeft mannenkoor Concordia meegewerkt aan het najaarsconcert van het ToonKunst Koor Breda.
Naast de beide koren, die allebei onderleiding staan van Anna Sasiadek, was voor de begeleiding het Roosendaals Symfonie Orkest aanwezig en werd de Roosendaalse inbreng compleet gemaakt door de sopraan soliste Martine van de Kaar en bariton Karel Sieben.
Op het programma stond werk van Arvo Pärt, Gorecki, Fauré en Gounod.
Het concert werd geopend door RSO met het prachtige Pelleas en Melisande van Fauré.
Vervolgens werd door TKK en Concordia het nummer Totus Tuus gezongen, een compositie van Gorecki. De aanleiding voor de componist was het Paus bezoek van Johannes Paulus II aan zijn vaderland in 1987.
Het 3e nummer in deel 1 was het mooie, maar moeilijk nummer, Cantique de degrés van Arvo Pärt. TKK en RSO lieten hierbij zien dat vele repetitie uren hun vruchten afwerpen.
Daarna was het weer aan RSO met de Symphonie nr 1, deel 1 en 2 van Gounod.
Deel 2 werd volledig ingevuld met werken van Fauré.
Als eerste het Cantique de Jean Racine. Beide koren, begeleid door een strijkkwartet en piano brachten dit prachtige nummer. Voor de weergave van de video klik op nevenstaande foto.link-naar-cantique
Tenslotte het klapstuk van het concert te weten het Requiem van Fauré.
Dit schitterende werk waarbij alle betrokkenen, koren, orkest en solisten, aan bod komen. Evenals als in 2015 toen dit nummer tijdens het jubileum concert van Concordia werd uitgevoerd, was het ook dit keer een groot succes.
Alle deelnemers en niet te vergeten het in grote getale opgekomen publiek kunnen terug kijken op een geslaagd concert.

Jubileumconcert 2015.

2015 was voor Concordia een jubileumjaar, het jaar van het 19e lustrum werd op 1 november afgesloten van een indrukwekkend concert.
De deelnemers aan het concert met titel “95 jaar Concordia” waren het Roosendaals Symfonie Orkest onder leiding van Martyn Smits, Het Toon Kunst Koor Breda evenals Concordia onder leiding van Anna Sasiadek. Daarnaast ook de medewerking van Martine van de Kar als sopraansoliste en Karel Sieben als baritonsolist.
Het concert vond plaats in de Josephkerk in Roosendaal.
Het programma voor de pauze stond in het teken van de componist Gabriël Fauré en werd geopend door RSO met het prachtige nummer Pelleas & Melisande.
Vervolgens werd het Requiem van Fauré ten gehore gebracht, waarbij alle musici, zangers en solisten betrokken waren. Rondom het indrukwekkende nummer Pie Jesu, gezongen door Martine van de Kar werden nog een 6 tal nummers ten gehore gebracht.
Na de pauze lag het accent op repertoire voor mannenkoor.  Op de rol stonden nummers zoals die door Concordia de afgelopen jaren ten gehore zijn gebracht. Waaronder het La Verginé met Martine van de Kar als sopraan en een nummer uit Fingal met Karel Sieben als bariton. Maar ook diverse opera nummers en nummers uit musical en films
Het concert werd afgesloten met het ‘Slavenkoor’ uit Nabucco, waarbij naast Concordia, ook het ToonKunst Koor weer aanschoof.
De reacties van het aanwezige publiek na afloop waren hartverwarmend en zijn zeker een stimulans om de weg naar het volgende jubileum, het 100 jarige bestaan van Concordia, op te gaan.

Lente concert 2014 

Op zondag 6 april was het dan eindelijk zo ver het Lente Concert 2014.
Wanneer je als mannenkoor een concert organiseert met een jongerenkoor, dan weet bij voorbaat dat er flinke contrasten zijn en die waren er ook. Maar juist die contrasten spraken de bezoekers aan, gaf afwisseling en zorgde ervoor dat iedereen alert bleef.
Ook binnen de koren zelf was sprake van afwisseling. Lag voor de pauze het accent bij Concordia op opera en andere klassieke nummers, na de pauze kwamen nummers uit het wat populairdere genre. Hoogte punten voor de pauze was het nummer de Twaalf Rovers met de solo van Fred Cluistra en daarnaast het Slavenkoor van Verdi.
Na de pauze waren was het genieten van het Halleluja van Leonard Cohen en het bekende Oh when the Saint.
Ook Close Up kwam met een zeer gevarieerd programma van nummers uit oa uit musicals en van Marco Borsato. Met continu aanpassingen op het gebied van kleding en choreografie kreeg het geheel nog extra een dimensie. Meerstemmige nummers met daarin korte solo stukjes kregen eveneens veel waardering van het publiek.
Kortom het was weer een ontzettende leuke muzikale middag met veel variatie en voor elk wat wils. Opnieuw is weer gebleken dat gezamenlijke optredens van koren uit een verschillend genre, elkaar versterken.
Een concert qua samenstelling zeker voor herhaling vatbaar.

Concert Classic meets Pop uitgevoerd op zondag 7 april 2013.

Op zondag 7 april organiseerde mannenkoor Concordia een concert met als titel: “Classic meets Pop”. Naast Concordia trad ook het gemengdkoor “Akkoord” op. In de goed gevulde, sfeervolle zaal van Erato was er inderdaad sprake van een ontmoeting tussen de wat meer klassieke klanken van Concordia en het ‘pop’ georiënteerde repertoire van Akkoord.
Naast de diverse nummers die beide koren in volledige bezetting zongen, had ieder ook nog wat extra’s. Bij Akkoord trad nog een geselecteerd dames ensemble op en was aan ieder nummer ook nog een stukje choreografie gekoppeld, hetgeen het geheel wat minder statisch maakt.
Concordia had een tweetal nummers waarbij naast het koor ook nog solisten optraden. Bij het nummer Aubade Espagnole werd de tenorsolo gezongen door Nico Bolmer.  In het prachtige nummer ‘Miserere’ uit Il Trovatore van Verdi werd de sopraan solo vertolkt door Martine v/d Kar en de tenor solo door Nico Bolmer.
Uit de enthousiasme reacties van het publiek kan de conclusie getrokken worden dat zowel de  combinatie Concordia en Akkoord, als het repertoire wat beiden brachten een prima keuze is geweest.
Als Concordia kunnen we terugzien op een goed concert en een prima samenwerking.

  • Concordia als gastkoor bij 25 jarig jubileum ensemble Omonia

Het ensemble Omonia vierde in 2010 haar 25 jarig jubileum.
Op zondag 28 november werd dit jubileumjaar afgesloten met een concert in Erato te Roosendaal.
Omonia is 25 jaar geleden ontstaat vanuit het mannenkoor Concordia.
Voor Omonia was dit een reden om Concordia uit te nodigen voor dit concert.
Als gastdirigent voor dit concert had Concordia Jan Krijnen aangetrokken de pianobegeleiding werd verzorgd door de toekomstige dirigente Anna Sasiadek.
De inbreng van Concordia bestond uit een gedeelte eigen repertoire, met nummers zoals Lorena, Old Black Joe, Chor der Priester. Tevens werd een nieuw nummer ten gehore gebracht namelijk ‘You raise me up’ in een bewerking van Anna Sasiadek.
In het tweede deel werd een Grieks repertoire gezongen deels in samenwerking met Omonia.
Zowel het Concordia eigen repertoire als het Griekse deel werden zeer gewaardeerd door het aanwezig publiek.
Als koor kunnen we dan ook terugkijken op een zeer geslaagd optreden.

Concert ‘KLANKKLEUR’
Zondag 20 november 2011.
Zaal EratoRoosendaal

Aan dit concert werkten mee:
– Mannenkoor Concordia (organisator) onder leiding van Anna Sasiadek, met piano begeleiding van André Telderman.
– Sacra Musica, onder leiding van Martyn Smits.
– Roosendaals Dwarsfluit Ensemble onder leiding van Wilma van Ineveld.

Het concert kon als verrassend betiteld worden met een classic en musical repertoire en met solistische inbreng.
Solisten voor Mannenkoor Concordia:
Paula Stemkens sopraan, Piet van Lier 2e tenor en Fred Cluistra Bas.
Soliste SacraMusica: Elly van den Berg, sopraan.
Daarnaast zijn er solistische optredens van André Telderman en Sylvie Klijn op de vleugel.
Het thema ‘KLANKKLEUR’ kreeg extra accent via de medewerking van een tweetal schilderessen namelijk:
Simone Grootveld uit Breda en Peet Quintus van Peet’s Palette uit Roosendaal.