Concordia

Mannenkoor Concordia Roosendaal

Mannenkoor Concordia is een vierstemming koor opgericht in 1920. Het is een vereniging die kan bogen op een traditie van hoogwaardig amateurkoorzang in Roosendaal en omgeving.
Een bijna 100 jarige koor kent natuurlijk tal van hoogtepunten, zowel in het recente verleden als in de periode in de vorige eeuw.

Enkele hoogtepunten uit de lange geschiedenis: de “Poolse mis“  van Martinu o.l.v. Antoon Maessen in 1961; het optreden met Ivan Rebroff in 1990; het jubileumconcert ( 85-jarig bestaan) in 2005 o.l.v. Martyn Smits; de opera Fingal van Arnold Krug in 2008 o.l.v. Martyn Smits; het jubileumconcert (90-jarig bestaan) in 2010 in samenwerking met Roosendaals Grieks Ensemble Omonia o.l.v. Jan Krijnen en Anna Sasiadek


Het meest recente hoogtepunt is het jubileumconcert bij het 95 jarig bestaan in 2015. Een concert, waarin opgenomen het Requiem van Fauré,  in samenwerking met het Roosendaals Symfonie Orkest en het Toonkunst Koor Breda onder leiding van Anna Sasiadek. Het koor telt momenteel een 28 tal enthousiaste zangers, verdeeld over vier partijen.

 Het repertoire is heel breed. Het varieert van kerkmuziek tot operakoorwerk en van musicals tot negrospirituals tot Russische (volks)muziek.
Het eerst nabije doel voor de toekomst is het 100 jarige bestaan in 2010. In het kader hiervan is Concordia naarstig op zoek naar nieuwe leden.

Wanneer u belangstelling hebt en meer wil weten over Mannenkoor Concordia neem dan contact op met de secretaris Henk Antonissen  (0165-545418) of mail hem (info@mannenkoorconcordia.nl).