Concerten

Zwaaigat concert 8 september 2018

Het IQ-Aarmoeinieke organiseerde op zaterdag 8 september het Zwaaigat concert. De opzet dat IQ op een ponton zou plaatsnemen en de koren en solisten op het podium op de kade kon helaas geen doorgang vinden vanwege blauwalg in het water van het Zwaaigat.
Als alternatief is toen voor het Suikerplein gekozen, wat zeker een prima keuze was.
Wat ook geweldig was, was de grote opkomst van het publiek, aan de ingang verwelkomd door de heren van IQ en voorzien van de zwaaigatvlag en programma/meezing boekje kon men plaatsnemen.
Het concert zelf was een aaneenschakeling van diverse muziek en zangnummers.
Het openingsnummer “Mijn Stadje” gezongen door Stef Broos met begeleiding van IQ en voor het refrein het publiek en Concordia, zorgde direct voor een geweldige sfeer en stemming.
Ook de eigen nummers van Concordia, “Monnikenkoor en Halleluja”  en de nummers van Vocal Group Nouveau konden reken op veel waardering van het publiek.
Daarnaast bracht IQ enkele muziek nummers waarin ook bekende meezing delen zaten, die dan ook uit volle borst door de beide koren en publiek werden meegezongen.
Door Marion Emmerik werd, met begeleiding van IQ het Zwaaigatlied gezongen, waarbij de koren ook weer de nodige ondersteuning gaven bij het refrein. Datzelfde gold voor het nummer “Jef & Lena”, een ode aan de voormalige uitbaters van de Veestallen, het thuishonk van IQ.
Wat ook veel indruk maakte op alle aanwezigen was het nummer “De Cadans van Roosendaal” prachtig gezongen door Martine v/d Kar.
Kortom een geweldige muziek en zang avond zowel voor de muzikanten als voor de zangers en niet in de laatste plaats voor het publiek .

Voor een korte impressie van het totale concert klik: hier