Vragen:

Hoe wordt ik lid van Concordia?

Om lid te worden kunt u contact opnemen met het secretariaat van Concordia, telefonisch via 0165-545418 of via de mail info@mannenkoorconcordia.nl
U kunt ook op donderdagavond onze repetitie bezoeken en op die manier al een eerste indruk ervaren.

Ik heb geen ervaring met zingen in een koor, kan ik toch lid worden?

Concordia stelt geen voorwaarden v.w.b. ervaring en kennis van muziek. Wat wij vragen is enthousiasme om te zingen en de wil om, met ondersteuning van leden en allerlei faciliteiten, het repertoire eigen te maken.

Welke middelen biedt Concordia nieuwe leden om zich het repertoire eigen te maken?

De eerste stap is dat je als nieuw lid een ervaren lid als mentor krijgt, deze helpt en ondersteunt je indien dat nodig is. Daarnaast staan er een aantal faciliteiten ter beschikking om thuis je eigen partij te repeteren. Dat kan via de website, via een speciaal programma op je pc of via cd’s.

Wat is het repertoire van Concordia?

Het repertoire van Concordia is zeer breed en we beschikken over een omvangrijke bibliotheek. Daarin vind je: Opera nummers, musicalnummers, negro spirituals, gospelnummers, folksongs, maar ook geestelijke liederen. Dit in diverse talen en bewerkingen. Eens per jaar, meestal na een concert wordt een nieuw repertoire samengesteld van nummers uit de eigen bibliotheek al dan niet samen met nummers aangedragen door de leden of dirigent.

Waar en wanneer repeteert Concordia?

Concordia repeteert iedere donderdag avond vanaf 19.45 uur in een aparte ruimte van café De Kroon Boulevard 84 in Roosendaal. Na het eerste kwartier waarin plaats is voor mededelingen en opwarmen van de stembanden, volgt het 1e deel van de repetitie van ongeveer een uur. Na een korte pauze wordt vervolgens tot 22.00 uur verdergegaan.

Hoe treedt Concordia naar buiten?

Het streven is om minimaal één eigen concert per jaar te geven. In de meeste gevallen wordt dan ook nog een ander koor of muziekgezelschap uitgenodigd.
Daarnaast kent Concordia enkele vaste optredens zoals:  het Wilhelmus bij de dodenherdenking op 4 mei, de jaarlijkse Culturele Manifestatie en indien die georganiseerd wordt het Roosendaals Treffen.